Naar de brugklas?

Maar die hebben we helemaal niet. Op het Johan de Witt-gymnasium noemen we de brugklas gewoon het eerste jaar. We bieden namelijk maar één niveau onderwijs aan; vwo in de gymnasium variant.

Het is best een spannende stap, van je kleine basisschool met een eigen juf of meester naar de ‘grote’ school waar je ieder uur een andere docent hebt. Wij begrijpen dat en helpen de nieuwe leerlingen bij deze overstap. Dit begint al voor de zomervakantie met een eerste kennismaking met de klas en de mentor, maar ook na de zomervakantie zorgen wij voor een warm bad.

In de eerste week staat kennismaking centraal: kennismaking met je klas, jouw mentor, de vakken en natuurlijk kennismaking met het gebouw. In de eerste week gaan we daarom ook twee dagen op stap met het gehele eerste leerjaar. Je leert dan niet alleen je eigen klas kennen maar direct het gehele leerjaar!

Hoe laat moet je beginnen? Wie is meneer Janssen? En waar is lokaal 202? Vragen die door alle hoofdjes scheren van de nieuwe leerlingen. Om al deze vragen te kunnen beantwoorden en passende hulp te bieden hebben we standaard twee mentoruren ingeroosterd. Jouw mentor zal samen met de klas alle vragen beantwoorden en je op weg helpen bij ons op school. Mochten leerlingen het spannend vinden deze vragen aan de docent te stellen kunnen ze ook naar hun tutor stappen.

Tutoren zijn vijfdejaars leerlingen die een eigen klas begeleiden. Iedere klas heeft twee tutoren die bereid zijn alle vragen te beantwoorden!

Tips voor in de vakantie:

Kom goed voorbereid naar school, daarom een aantal tips:

  1. Fiets al een keer de route naar school of pak de bus zodat je weet hoelang je erover doet.
  2. Begin op tijd met het verzamelen van de benodigde spullen, je krijgt van ons een checklist.
  3. Rust vooral lekker uit in de vakantie!